Satori/Mirai, një botnet i ri që sulmon paisjet Android 


 

ADB.Miner.

Një botnet i ri që sulmon pajisjet Android që përdorin Android Debug Bridge është evidentuar.

Botneti vetë është i orientuar drejt thryerjes së inkriptimit, veçanërisht duke synuar pajisjet Android me ADB të aktivizuara.
Default në paisjet Android, ADB nuk është aktivizuar.
Bazuar në analizat e sigurisë është zbuluar se shumica e pajisjeve android që janë të prekshme jane ato që punojnë me privilegje administratori.
Botnets mund të përdoren për të kryer DDoS attacks, të vjedhin të dhëna, të dërgojnë spam dhe i lejojnë sulmuesit të hyjë në pajisjen dhe lidhjen e tij.

Rekomandime:

Në mënyrë që të evitohen këto probleme Telekom Albania sugjeron abonentët që të përdorin paisje të cilat punojnë me konfigurimet default që ka paisja si dhe të kontrollojnë gjithmonë statusin e Antivirus Client që kanë të instaluar në këto paisje.

 

Klikoni këtu për versionin Anglisht.