Shkarkoni aplikacionin MyKid Watch vetëm nëpërmjet Telekom duke klikuar ikonat e App Store dhe Google Play më poshtë dhe ndiqni udhëzimet për të krijuar llogarinë

MyKid është orë e mençur për fëmijën tuaj!

Mykid është gjithmonë me fëmijën tuaj dhe në komunikim me ju nëpërmjet telefonit tuaj celular, kompjuterit dhe tabletit.

 

Bisedoni, shkruani dhe dëgjoni mesazhet zanore që ju dërgon ora si dhe shikoni ku ndodhen fëmijët tuaj.

 

MyKid është një orë për fëmijë nga mosha 4 deri në 12 vjeç. Ajo është e pajisur me një  Kartë SIM, një marrës GPS dhe me një sensor të ndjeshëm i cili ju informon nëse ora është hequr ose është vendosur në dorë .

 

 
 • ORA MYKID TOUCH
  • Orë me prekje
  • E lehtë në përdorim
  • Njoftime me email
  • Merr & dërgon thirrje
  • Merr sms
  • Merr & dërgon mesazhe zanore
  • 3 lloj tingujsh
  • Rregjistron deri në 18 numra
 • ORA MYKID
  • Orë me butona
  • Merr dhe dërgon thirrje
  • Merr mesazhe me tekst
  • Merr & dërgon mesazhe zanore
  • Ka 1 lloj tingulli
  • Regjistron deri në 5 numra


 •  

 

Siguria

Sensori i prekjes

Ju do të informoheni menjëherë, nëse fëmija juaj e heq ose e vendos orën në dorë.

SOS

Duke shtypur butonin SOS, MyKid do t’ju njoftojë menjëherë dhe do t’ju dërgojë një SMS me vendndodhjen e fëmijës tuaj.

Gjumi

MyKid identifikon nëse fëmija juaj fjeti mirë dhe ju mban të informuar në çdo kohë.

Kaloritë

MyKid kujdeset për shëndetin e fëmijës tuaj dhe ju jep informacion vital deri në sa kalori harxhon në bazë ditore.

Alarmet

MyKid memorizon deri në tre alarme. Mund të përdoren për të zgjuar fëmijën tuaj në mëngjes ose për të kujtuar që është koha për tu kthyer në shtëpi.

Kontrolli

Duke përdorur aplikacionin MyKid Watch në telefonin tuaj Android ose iOS, ju mund të ndryshoni të gjitha specifikat dhe parametrat e orës.

 

Vendndodhja

Vendndodhja

Me orën MyKid ju mund të shikoni në çdo kohë ku është fëmija juaj dhe ku ka qenë deri në 30 ditë më parë.

Zona e sigurisë

MyKid do t’ju njoftojë sa herë fëmija juaj del apo hyn në një zonë specifike e cila nuk është pjesë e “zonës së sigurisë” të përcaktuar nga ju.

Limiti i shpejtësisë

MyKid do t’ju njoftojë nëse fëmija juaj fillon të lëvizë më shpejt se shpejtësia që ju keni përcaktuar në aplikacionin MyKid Watch.

Pedometër

MyKid e di kur fëmija juaj ecën, hidhet , vrapon dhe ju informon për hapat dhe distancën përkatëse, çdo ditë.

Ngjyrat

MyKid vjen në tre kombinime ngjyrash, blu & jeshile, e kuqe & blu, rozë & e verdhë.

 

 

Lidhja

Speed Dial

Vetëm me një shtypje të butonit me numër 1, ora do të kontaktojë menjëherë me numrin primar që është rregjistruar në aplikacionin MyKid Watch në telefon. 

Kufizimet

MyKid mund të kufizohet nga ju. Ju mund të vendosni se kush mund ta telefonojë fëmijën tuaj dhe kë mund të kontaktojë fëmija juaj.

Telefonatat

MyKid mund të marrë telefonata ose mund t’ju marrë ju në telefon.

Mesazhet

MyKid mund të marrë mesazhe tekst. MyKid gjithashtu mund të regjistrojë dhe dërgojë mesazhe zanore tek ju, të cilat ju informojnë se cfarë po ndodh përreth fëmijës tuaj.

Kontaktet

MyKid mund të memorizojë deri në 5 numra telefoni që fëmija juaj mund të telefonojë.

Shpërblimet

MyKid mundëson që fëmija juaj të grumbullojë „zemra“ kur ndjek rregullat dhe realizon siç duhet detyrat e caktuara.

 

 

 

Video Prezantuese


Aktivizimi

Për të aktivizuar orën MyKid dhe aplikacionin MyKid Watch nevojitet:

 • Ora MyKid
 • MyKid ID - kodi i orës që ndodhet në kapakun e kutisë së orës
 • Karta SIM Telekom e orës, pa kodin PIN, me thirrje hyrëse dhe dalëse aktive, SMS dhe internet
 • Kartë SIM Telekom aktive për telefonin e përdoruesit.
 • Internet në:
 1. Kompjuter /Laptop
 2. Smartphonit (Android 4.1+, iOS 6+) duke instaluar  aplikacionin “MyKid Watch” në App Store ose Google Play 

Përgatitja:

 • Vendosni kartën SIM Telekom brenda orës MyKid (nën bateri).  Para se ta vendosni kartën SIM  ju lutem hiqni kodin PIN nga karta.
 • Ndizni Orën MyKid duke mbajtur shtypur butonin e mesëm nga ana e djathtë.
 • Karikoni baterinë e orës nëpërmjet kabllit USB, nga ana e majtë.

Regjistrimi:

 • Instaloni aplikacionin në celularin tuaj
 • Krijoni një profil
 • Plotësoni të gjitha fushat e nevojshme si më poshtë
 1. Emrin e përdoruesit [llogarinë e përdoruesit/prindit]
 2. Fjalëkalimin [shkronja të mëdha dhe të vogla]
 3. Konfirmoni fjalëkalimin
 4. Numrin e telefonit të përdoruesit [prindit]
 5. Kodi ID i orës [me 10 shifra]
 6. Numrin e karts SIM që keni vendosur në orë
 7. Emri i orës [fëmijës]
 8. Klikoni butoni “dërgo kodin tek ora”
 9. Vendosni kodin që keni marrë nga ora MyKid për të përfunduar regjistrimin

 

Udhëzime të tjera:

 1. Shënoni në  një vend të sigurt numrat e series së orës (ID dhe IMEI).
 2. Vendosni kartën SIM Telekom në orë por më pare hiqini kodin PIN nga karta.
 3. Karikoni orën përmes kabllit që është në kuti.
 4. Ndizni orën.
 5. Krijoni profilin tuaj përmes regjistrimit në aplikacion.

 

Me orën MyKid,  fëmija juaj ka mundësi të shohë:

 • Orën e saktë
 • Datën e sotme
 • Hapat që ka berë

Ai mund t’ju marrë në numrin tuaj të telefonit duke mbajtur shtypur butonin (1), ndërsa përmes shtypjes së butonit (2) mund të zgjedhë nga lista numrat e regjistruar prej jush dhe t’i telefonojë njërit prej tyre.

Përmes mbajtjes shtypur të butonit për ndezje, ju mund të regjistroni një mesazh zanor.

Ekrani i orës do të fiket vetë nëse për 8 sekonda  ju nuk kryeni asnjë aktivitet.

Ora mund të menaxhohet dhe të monitorohet përmes aplikacionit “MyKid Watch” 

Me anë të aplikacionit ju mund te menaxhoni:

 • Cilësimet e orës
 • Numrat SOS
 • Numrat, që mund të telefonojë ora
 • Numrat që mund të telefonojnë orën

Po kështu mund të përcaktoni:

 • Vendndodhjen e orës
 • Zonat e sigurisë

… si dhe të përdorni akoma më shumë funksione të tjera.

 

Ju lutemi klikoni këtu për më shumë udhëzime mbi përdorimin e orës.


 

 

 

 

Krijoni grupin tuaj ONE FAMILY në çdo dyqan Telekom dhe përfitoni orën MyKid FALAS 

 

 

 

Blini orën MyKid për fëmijën tuaj dhe përdoreni atë me planin tarifor MyKid


Krijoni grupin tuaj ONE FAMILY me numër me parapagesë:

SI?

 • Vizitoni dyqanet Telekom
 • Regjistroni deri në 5 numra me parapagesë në grupin tuaj, krijuesi dhe 4 anëtarë.

cfarë përfitoj?

 • Përfitoni deri në 200 lekë ulje për çdo paketë EB. M, L, XL që aktivizohet nga anëtarët e grupit.
 • Aktivizoni 2 ose më shumë paketa me parapagesë EB,M,L dhe XL njëkohësisht dhe përfitoni ulje. Çdo anëtar mund të kryejë aktivizime për anëtarët e tjerë të grupit.
 • Deri në 1000 lekë kursim në muaj si edhe 500 MB dhuratë për çdo anëtar për çdo aktivizim
 • Falas paketen mujore per oren MyKid dhe MyKid touch

 

Aktivizimi i paketave njëkohësisht nga:

2 anëtare 100 lekë zbritje secili + 500 MB
3 anëtare 150 lekë zbritje secili + 500 MB
4-5 anëtare 200 lekë zbritje secili + 500 MB
Ora MyKid & MyKid Touch PAKETA E KOMUNIKIMIT MYKID FALAS

*Ora MyKid & MyKid Touch vjen me një numër me parapagesë dhe përdoret me planin e komunikimit MyKid FALAS: 100 min kombëtare + 100 SMS Telekom + 100 MB me aktivizimin e një prej paketave të mësipërme nga krijuesi i grupit.

lirshmËri pËr fËmijËt, siguri pËr prindËrit!

Ora MyKid Touch

 • Orë me prekje
 • E lehtë në përdorim
 • Njoftime me email
 • Merr & dërgon thirrje
 • Merr & dërgon SMS
 • Merr & dërgon mesazhe zanore
 • 3 lloj tingujsh
 • Rregjistron deri në 18 numra

MyKid Touch pa kontratë kushton 9,300 LEKË.

Për blerje Online, çmimi është 8835 lekë

Ora MyKid

 • Orë me butona
 • Merr dhe dërgon thirrje
 • Merr mesazhe me tekst
 • Merr & dërgon mesazhe zanore
 • Ka 1 lloj tingulli
 • Regjistron deri në 5 numra

MyKid pa kontratë kushton 6,000 LEKË.

PYETJE TË SHPESHTA

Mos i prekni pjesët metalike te kartës SIM.

 1. Nxirrni orën nga kutia dhe shënoni në  një vend të sigurt numrat e saj të serisë (ID dhe IMEI).
 2. Vendosni kartën SIM Telekom në orë por më pare hiqini kodin PIN nga karta.
 3. Karikoni orën përmes kabllit që është në kuti.
 4. Ndizni orën.
 5. Instaloni aplikacionin “MyKid Watch”  për Android ose iOS ose hyni në https://telekom.com.al/mykid 
 6. Krijoni profilin tuaj
 • Shënoni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin në fushat “Emri“, “Fjalëkalimi“, “Përserisni fjalëkalimin“. Emrat dhe fjalëkalimet janë të ndjeshme ndaj gërmave të mëdha/ të vogla. Fjalëkalimi duhet të përmbajë 6 ose me shumë simbole.
 • Shënoni numrin tuaj të telefonit në fushën “Numri juaj i celularit “
 • Kopjoni ose shënoni kodin ID (10 shifra), numrin e serisë së orës në fushën “Kodi ID i orës“.
 • Shënoni numrin e telefonit të kartës SIM Telekom që keni vendosur te ora në fushën “Numri i orës”
 • Shënoni emrin e orës qe deshironi ju në fushën “Emri i orës”
 • Klikoni “Dërgo kodin te ora”. Do të merrni një kod PIN 4 shifror te ora të cilin do ta vendosni te aplikacioni për të përfunduar  regjistrimin.

Sa kohë duhet që të karikohet ora e dorës MyKid?

 

Karikimi i baterisë vazhdon për rreth 120 minuta. Vendi ku duhet të vendoset karikuesi është ngjitur me butonin SOS. Hiqni kapakun dhe karikojeni baterinë plotësisht, para se ta përdorni për herë të parë, ose kur nuk është përdorur për një kohë të gjatë.

Si mund ta fik orën në vende publike si në salla kinemaje, etj? 

 

Në rastet kur ndodheni në vende publike, si një sallë teatri/kinemaje, ku kërkohet që të fikni aparatet celulare apo t’i vendosni ato në modalitetin aeroplan: lidhuni me aplikacionin. Në menunë e Konfigurimeve, zgjidhni opsionin Fikni Orën/Turn Off. 

Elementët e Orës së dorës:

 

 • Butoni SOS – shtypni dhe mbani shtypur butonin SOS. Do të shikoni fillimin e një thirrje dalëse drejt numrit të parë që ju keni shtuar tek aplikacioni nën Numrat SOS. Me shtypjen e butonit SOS, ju gjithashtu mund të merrni një thirrje.
 • Kapaku prej gome – mbron lidhësin USB tek ora e dorës, duke parandaluar futjen e ujit dhe pluhurave. Nën këtë kapak, ndodhet porta USB për të karikuar orën.
 • Ekrani – aktivizohet duke shtypur çdo buton. Ekrani tregon: datën dhe orën, si dhe treguesin e sinjalit GSM të përdoruesit, nivelin e baterisë, sinjalin GPS, shpërblimet që janë marrë, mesazhet e palexuara dhe pedometrin (matësin e hapave). 
 • Butoni për ndërrimin –mbajtja shtypur për kohë të gjatë realizon regjistrimin e një mesazhi zanor. 
 • Butoni 1 – nëse mbahet shtypur për më shumë se 3 sekonda kryen thirrje dalëse drejt numrit primar që është regjistruar në aplikacionin “MyKid Watch”. Gjithashtu butoni 1 ngre volumin gjatë një thirrje.
 • Butoni 2 – hap Numratorin telefonik (listën e numrave të përcaktuar nga prindi), formon numrat, mbyll thirrjet dhe gjatë thirrjes, ul volumin.

 

Në fund të ekranit do të shikoni një ikonë të një njeriu dhe një numër afër tij – ky është numri i hapave që bëhen nga fëmija juaj gjatë ditës. 

Shtypni çdo buton për të aktivizuar orën. Shtypni butonin e fikjes/ndezjes (që ndodhet mes butonave numerik 1 dhe 2) dhe mbajeni shtypur. Në ekran do të shfaqet një mesazh që tregon nivelin e volumit dhe një kohëmatës, i cili do të masë kohën e mesazhit zanor. Ora tani po regjistron. Vazhdoni të mbani shtypur butonin dhe të regjistroni mesazhin zanor. Kur të mbaroni mesazhin, mos e mbani të shtypur më butonin. Mesazhi do të dërgohet tek aplikacioni në telefon ose kompjuter. Ju do të merrni një njoftim në aplikacionin tuaj se keni një mesazh të ri zanor nga ora MyKid e fëmijës tuaj. 

Aplikacioni 

Menuja e Vendndodhjes

 

Kjo ikonë tregon vendodhjen e orës MyKid përmes GPS dhe antenave bartëse, dhe tregon distancën mes celularit tuaj dhe orës MyKid. Kjo ikonë përfaqëson orën MyKid të fëmijës tuaj.

Vendndodhja e orës MyKid. Kjo ikonë ilustron sinjalin GPS si dhe numrin e satelitëve nga të cilët merret informacioni për këtë vendndodhje, ju mund ta shikoni këtë në fundin e ekranit djathtas. 
Tregon nivelin aktual të baterisë së orës MyKid. 

Tregon sa shpejt po lëviz fëmija juaj.

Duke shtypur këtë buton ju filloni thirrjen drejt orës MyKid. 
;
Duke shtypur këtë buton ju dërgoni një kërkesë tek ora MyKid për të dërguar thirrje drejt jush apo ndonjë numri tjetër.

Kjo ikonë në menunë e Vendndodhjes tregon ku ndodhet fëmija juaj në hartë. Ju mund të shtoni një foto të fëmijës suaj për të zëvendësuar imazhin e ndodhur aty.

Kjo ikonë tregon një kohë specifike të ditës për një vendndodhje të caktuar.

Si ta gjejë se ku ka qenë fëmija im disa ditë më parë? 

 

Në krye të ekranit gjendet dhe  kalendari i aktiviteteve të fëmijës, Historiku i Aktiviteteve. Aty mbahen regjistrimet ditore – kur ngrihet nga gjumi, kur ka lëvizur dhe kur ka shkuar të flejnë. Koha dhe dita kur e ka hequr orën nga dora dhe kur e ka vendosur përsëri.Kjo menu tregon 100 kërkesat e fundit drejt orës për një datë dhe kohë të caktuar. 

Zona e Sigurisë – ju mund të vendosni tre zona sigurie. Kur ju futeni tek zona e parë, do të shikoni një hartë me një perimetër. Vendosni hartën nën rreth për të shënuar zonën e dëshiruar. Me butonat + e – ju mund të ngushtoni ose zgjeroni zonën e sigurisë. Shtypni Vazhdo. Përcaktoni orën dhe ditët e javës në të cilat fëmija mund të lëvizë në këto zona sigurie. Pasi të shtypni Përfundo/Finish, zonat e sigurisë do të jenë shënuar dhe ruajtur në aplikacion. Në rast se fëmija juaj largohet nga këto zona brenda kohës së caktuar nga ju, do të merrni një njoftim.  

Tek ikona  ,te konfigurimet e aplikacionit të orës MyKid janë vendosur parametrat standarte të aktivitetit të fëmijës suaj. Kur fëmija juaj ka në dorë MyKid, ora identifikon hapat dhe nivelin e aktivitetit. Aplikacioni vendos në bazë të të dhënave të fëmijës tuaj nëse fëmija është aktiv mjaftueshëm apo ka nevojë për më shumë aktivitet. 

Si t’i dërgoj fëmijës një shpërblim?

 
Në menunë   në fund të ekranit do të shikoni një zemër të vogël.  . Në të majtë të zemrës ka një shenjë minus, dhe një shenjë plus në të djathtë. Ju mund t’i dërgoni shpërblime me zemra fëmijës suaj në çdo kohë. Nëse shtypni shenjën plus, ju dërgoni një zemër. Kur mendoni se fëmija juaj nuk është sjellë mirë apo nuk kanë bërë atë që duhet, ju mund të hiqni një zemër duke shtypur shenjën minus. Fëmija do të marrë shpërblime në kohë reale (si dhe të shikojë kur hiqen zemrat). 

Në aplikacionin e orës MyKid, ju mund të vendosni deri në tre alarme për të zgjuar fëmijën tuaj apo t’i kujtoni atyre aktivitetet e ndryshme gjatë ditës. Me çdo alarm, ju mund të vendosni ditët gjatë të cilave ato aktivizohen dhe kohën për të aktivizuar alarmin.  

Kjo ikonë në menunë e Vendndodhjes tregon ku ndodhet fëmija juaj në hartë. Ju mund të shtoni një fotografi të fëmijës suaj dhe të zëvendësoni imazhin në aplikacion.  

Prekni ikonën e kamerës tek aplikacioni.   . Kur të klikoni tek ikona, telefoni do të kërkojë autorizimin për aplikacionin e Orës MyKid të përdorë kamerën tuaj. Prekni lejo, bëni një foto të fëmijës suaj dhe do të shihni ndryshimin e imazhit menjëherë. 

Në rastin kur ora MyKid humbet apo hiqet nga kyçi i dorës së fëmijës dhe nuk e dini se ku ndodhet, kjo karakteristikë do të lokalizojë orën MyKid. Shtypni Thirrje/Call dhe ora MyKid do të lëshojë një tingull, i cili do ju mundësojë ta lokalizoni atë. Kjo ikone gjendet ne krye të ekranit të aplikacionit MyKid Watch në celularin/kompjuterin tuaj.

 

*Konfigurimet e Profilit/Llogarisë

Opsioni i parë në menunë e Konfigurimeve. Këtu duhet të vendoset emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi që keni vendosur në momentin e regjistrimit në alikacionin MyKid Watch. Në këtë menu mund të shtoni një orë tjetër “Shto një orë të re”, për shembull, nëse keni një fëmijë tjetër. Nga e njëjta menu, ju gjithashtu mund ta hiqni orën nga llogaria juaj dhe ta fshini atë “Fshi orën nga ky profil” ose “Fshi këtë profil” .

*Informacioni mbi orën

Në këtë menu mund të shikoni ID identifikuese të orës, emrin e fëmijës dhe numrin në kartën SIM që ndodhet brenda në orë.

*Menuja e numrave SOS

Në numrat SOS, do të shikoni tre fusha ku mund të vindosni tre numra celular. Këto numra do të vazhdojnë të thirren nga aplikacioni derisa të lidhen me dikë nga lista e numrave SOS. Shtypni SAVE/RUAJ. Pastaj testojeni. Merrni orën– shtypni dhe mbani shtypur butonin SOS. Ora MyKid do të kryejë thirrje dalëse drejt numrit të parë SOS të cilin ju e shtuat në aplikacion. Nëse numri i parë nuk do të përgjigjet atëherë ora do të telefonojë numrin e dytë e pastaj numrin e tretë derisa njëri nga numrat në listë të përgjigjet.

*Njoftim me SMS

Në këtë menu mund të përcaktoni rregullat në të cilat, përveç njoftimeve brenda aplikacionit, ju do të merrni njoftim me SMS gjithashtu. Ju mund të vendosni paralajmërime sa herë shtypet butoni SOS, kur niveli i baterisë bie ose kur ora është hequr nga dora, etj. Ju t’i çaktivizoni këto opsione në rast se dëshironi dhe të ruani SMS që ka paketa juaj.

*Numrat e lejuar

Këto janë numrat të cilë lejohen (nga prindi) të telefonojnë orën. Numrat mund të shtohen dhe të fshihen në çdo kohë. 

*Numrat e telefonit

Këto janë numrat të cilët fëmija mund t’i kontaktojë përmes orës. Numrat mund të shtohen dhe të fshihen në çdo kohë. 

Pyetje të tjera 

KUJDES! Ora MyKid NUK është rezistente ndaj ujit. 

Telefoni juaj mund të mos jetë konfiguruar të marrë njoftime. Gjithashtu, ju nuk mund të merrni njoftime në rast se nuk jeni të lidhur me internetin.

Po. Mund ta menaxhoni orën nga 2 telefona të ndryshëm duke përdorur Emrin e përdoruesit dhe Fjalëkalimin që vendosë kur krijuat profilin në aplikacionin MyKid Watch.

Kini kujdes: Emrin e Përdoruesit dhe Fjalëkalimin duhet t’ia jepni vetëm personave që ju i besoni. Ju rekomandojmë që të mos lejoni persona të tjerë të kenë akses në aplikacionin MyKid Watch të fëmijës suaj. 

 

Për më tepër informacion mbi Termat dhe Kushtet e Përdorimit, klikoni këtu.